De Provincie Zeeland zet zich actief voor ons in

42e UN - International Day Of Persons With Disabilities

De Provincie Zeeland zet zich actief voor ons in

oktober 28, 2014 Uncategorized 0

Goed nieuws de Provincie Zeeland gaat zich nu ook actief inzetten voor de Wereld Gehandicapten Dag 2014. Hopelijk vinden wij samen met burgers, politici, wetenschappers, journalisten, ondernemers verspreid over (sport)verenigingen, (zorg)instellingen, (welzijns)organisaties en andere organisaties bereid om ook in Zeeland iets te organiseren voor mensen met een beperking voor.

Waarom?
Wat u ook doet, waar u ook voor staat, in de provincie Zeeland heeft u uw plek gevonden. Maar hoe goed kent u eigenlijk de gehandicapte inwoners van Zeeland? Dat is waarom wij in de provincie Zeeland ook een activiteit zoeken waarbij mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten, sporten, huilen, lachen, werken, etc. Kortom, wilt u graag de andere beter leren kennen? Organiseer dan een activiteit waar gehandicapten en niet-gehandicapten aan kunnen deelnemen en ontmoet elkaar!

Aanbod:
Het hoeft allemaal niet groot, spectaculair en meeslepend. Het is namelijk veel leuker als u een bestaande activiteit(en) variërend van wandelen in het bos, bridgen bij een vereniging, zwemmen in een revalidatiebad, zitvolleybal bij een reguliere volleybalvereniging, een zorgboerderij koffie en thee serveert voor de buurt, etc, etc op woensdag 3 december en hopelijk daarna regelmatig openstelt voor:

  1. mensen met een beperking. Dan hoeft er tenslotte helemaal niet zoveel te gebeuren. U hoeft dan alleen maar lokaal wat aandacht te vragen, voor koffie, thee, sportdrank en een roze koek te zorgen en verder vooral normaal doen en wie weet heeft u straks 2, 3 nieuwe leden of klanten binnen u vereniging of organisatie.
  2. buurtbewoners die u eens inkijk wilt geven in u werkzaamheden. Zou het niet fantastisch zijn als buurtbewoners zich nav de Wereld Gehandicapten Dag zich spontaan aanmelden als vrijwilliger van u organisatie door bijvoorbeeld wekelijks de tuin bij te houden, te wandelen met u gehandicapte bewoners, etc.

Kortom de Wereld Gehandicapten Dag is niet alleen een uitstekend moment voor “gehandicapte” organisatie om vrijwilligers, sponsoren, etc te werven maar ook voor “reguliere” organisaties om nieuwe leden, klanten te werven en daar is niks spannends aan want een beperking hebben wij allemaal wel!