Nationaal

42e UN - International Day Of Persons With Disabilities

menu knop | Nationaal | Informatiemarkt| DebatDuel | Diner | Dans | WGDFF

Duel
Dit jaar hopen wij in maar De Duels gaan net als in voorgaande jaren gewoon door. Het gaat er hierbij vooral om activiteiten waarbij mensen met en zonder een handicap elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan door middel van een heel breed scala aan activiteiten uiteenlopend van hardlopen voor blinden tot het bezoeken van een museum. Uitgangspunt is dat mensen van alle leeftijden, achtergronden en mogelijkheden elkaar ontmoeten. . Bovendien willen wij gehandicapten en niet-gehandicapten de ervaring geven dat je met een handicap ook heel goed kunt meedoen.

Debat en Diner (gecancelled)
Maar hoe staat het eigenlijk met deze doelstelling. Hebben gehandicapte gelijke toegang? Dat en meerdere vragen zouden wij tijdens het 7e Nationale Wereld Gehandicapten Dag Debat in Leiden bespreken. Door gebrek aan sponsoren hebben wij het Debat helaas moeten cancellen. Het Debat gaat vooral over de inhoudelijke verbetering van de zorg (meer kennis en betere verspreiding van kennis) en is vooral vooral bedoeld voor beleidsmakers en begeleiders. Vanwege gebrek aan sponsoren voor de Nationale editie in Leiden is helaas ook het Diner komen te vervallen.

Regionaal:
Naast het Nationale programma proberen wij ook zo veel mogelijk organisatie in binnen en buitenland enthousiast te krijgen om een evenement/activiteit op Wereldgehandicaptendag te organiseren. Dit is bijzonder belangrijk vanwege de soms beperkte mobiliteit van mensen met een beperking.

Sinds 2008 organiseert Stichting Gdag elk jaar de Nationale en in steeds meer steden ook een Regionale Wereld Gehandicapten Dag in Nederland.