Persbericht 4e Nationale Wereld Gehandicapten Dag

42e UN - International Day Of Persons With Disabilities

Zaterdag 3 december 2011

Op 8 plaatsen in Nederland hebben (gehandicapten)organisatie stil gestaan bij de 30e UN International Day Of Persons With Disabilities (www.un.org/disabilities). Mensen met en zonder beperking waren van harte welkom bij allerlei activiteiten verspreid over heel Nederland.

Programma:
In Rotterdam, Den Haag, Rijswijk (Zuid Holland), St Pancras, Alkmaar, Amsterdam (Noord Holland), Eindhoven (Noord-Brabant) en Groningen (Groningen) werden in totaal 13 evenementen georganiseerd. Vijf minder dan in 2010. In 2011 hebben echter wel meer steden mee gedaan en is het aanbod ook veel gevarieerder. Zo kon men naast de vertrouwde sport clinic’s voor het eerst ook een tekenworkshop (Rens Tol) volgen, naar een modern museum (Groninger Museum) en een gehandicaptvriendelijk cafe (COC Amsterdam) bezoeken.

Financiële Crisis:
Het lagere aantal is te wijten aan het slechte weer van vorig jaar. De wegen waren toen zeer slecht begaanbaar en vanwege de enorme bezuinigingen in de zorg. Ook Stichting Gdag, de organisator van de 4e Nationale Wereldgehandicapten, heeft te kampen met de bezuinigingen. Zo heeft Stichting Gdag voor het tweede jaar op rij geen financiële steun gekregen van overheden en/of fondsen.

Tweede Kamer:
Jetta Klijnsma, oud-Wethouder van Den Haag en oud-Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en nu lid van de Tweede Kamer, heeft met Erik Van Loon, voorzitter van Stichting Gdag tijdens een bijeenkomst in Den Haag de politiek opgeroepen om gehandicapten te ontzien in verdere toekomstige bezuinigingen.

Stichting Gdag:
Stichting Gdag is trots op het grote aantal evenementen ter gelegenheid van de Wereldgehandicaptendag en zal volgend jaar streven naar een landelijk en gevarieerd Wereldgehandicapten programma met tenminste een evenement per provincie. Stichting Gdag wil namelijk dat de Wereldgehandicaptendag in navolging van de Wereldaidsdag en de Wereldvluchtelingendag in steeds meer steden wordt georganiseerd.

Gouden Schop:
Op wereldgehandicaptendag maakt Stichting Gdag elk jaar bekend wie, een burger, instelling, bedrijf, politicus, etc, de Gouden Schop winst. Dit jaar is de keus gevallen op Frank Schoondermark, KNLTB Districts coordinator Rolstoeltennis. Frank heeft zich de afgelopen jaren onafgebroken ingezet voor de tennissport in Nederland en daarmee tientallen mensen in Noord Holland rolstoel kennis laten maken met rolstoeltennis.

———————–

Contact:
Stichting Gdag – Wereldgehandicaptendag
Erik Van Loon, 06 3826 5666
info@wereldgehandicaptendag.nl

4 antwoorden

 1. 토렌트 다운 schreef:

  … [Trackback]

  […] Information to that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/persbericht-4e-nationale-wereld-gehandicapten-dag/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/persbericht-4e-nationale-wereld-gehandicapten-dag/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/persbericht-4e-nationale-wereld-gehandicapten-dag/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/persbericht-4e-nationale-wereld-gehandicapten-dag/ […]

Reacties zijn gesloten.