Flashmob ter eren van 5 jaar Wereld Gehandicapten Dag

42e UN - International Day Of Persons With Disabilities

Flashmob ter eren van 5 jaar Wereld Gehandicapten Dag

november 30, 2012 Uncategorized 0

Persbericht

Flas Mob door 250 mensen met een verstandelijke beperking op wereldgehandicaptendag maandag 3 december.

 

Waarom

Mensen die ondersteuning krijgen in de vorm van dagbesteding maken zich enorm zorgen over de voorgenomen bezuinigingsplannen van de regering. Juist voor hen is het moeilijk om voor zichzelf op te komen. Omdat ze dit wel heel graag willen heb ik als werknemer van een zorginstelling samen met een aantal  clienten en collega’s het initiatief genomen om deze mensen te helpen hun mening kenbaar te maken.  Dagbesteding geeft deze mensen een kans om zich te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Een kans die hen op de reguliere arbeidsmarkt niet geboden wordt.

 

Stil staan bij dagbesteding op Wereld Gehandicaptendag

Op maandag 3 december  Wereld Gehandicaptendag!! organiseer ik met twee collega’s een flash mob in het midden van het land tussen 13.15-13.30 uur. Er komen mensen uit het hele land van Sneek tot Maastricht, Utrecht, Apeldoorn, Amsterdam enz. Vanuit het niets komen er op een gegeven moment 250 mensen (waarvan de meeste met een verstandelijke beperking) die gaan freezen (standbeeld) en daarna gaan dansen. In de centrale hal en buiten op het stationsplein zal dit tegelijk plaatsvinden.  Er zijn ook clienten die zelf niet kunnen komen maar vertegenwoordigd worden door hun begeleider die een foto van hen zal dragen.

Daarnaast zijn er clienten die helpen met de organisatie van deze flash mob.

 

We hopen natuurlijk op veel ruchtbaarheid. Vanaf 16.30 uur staat er een filmpje (wordt gemaakt door een sponsor) op you tube. Ter plekke ben ik aanwezig om verdere vragen te beantwoorden na 13.30 uur.

 

Voor meer informatie ben ik bereikbaar op het onderstaande nummer.

 

Met vriendelijke groet,

Pieta Foppen (begeleider)

Peetje Hardenberg (begeleider)

Diana Looman (secretaresse)

06-83231841