Gouden Schop

42e UN - International Day Of Persons With Disabilities

Elk jaar reiken wij aan een burger, instelling, bedrijf, politicus die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor gehandicaptenbeleid De Gouden Schop uit.

2011 – Frank Schoondermark
KNLTB Districtscoordinator Rolstoeltennis

In 2010 heeft Frank Schoondermark burgers, politici, journalisten, etc in Alkmaar en omstreken gemobiliseerd voor een rolstoeltennis clinic. Door het slechte weer was de opkomst laag. Toch liet Frank het daar niet bij zitten. Zo organiseerde hij in 2011 wederom een rolstoeltennis clinic met nu Ronald Vink (nummer 6 van de wereld). Vanwege zijn volharding en zijn inzet voor rolstoel tennis in Noord Holland heeft Frank Schoondermark de Gouden Schop meer dan verdient.

2010 – Marsha Brink
Prins Willem Alexander Manege

foto komt nog In 2010 heeft Marsha Brink zich in Amsterdam e.o. hard gemaakt voor de 3e Nationale Wereldgehandicaptendag. Ondanks haar inzet hebben wij de 3e Nationale Wereldgehandicaptendag in Amsterdam moeten cancellen vanwege gebrek aan geld. Desalniettemin willen wij Marscha Brink met de Gouden Schop belonen voor al het werk dat zij voor gehandicapten in 2010 heeft verricht. Zie ook hier het Wereldgehandicaptendag interview 2010 met Erik Van Loon en Marsh Brink in de Prins Willem Alexander Manege.

2009 – Arno Bonte
Groenlinks Rotterdam

In 2009 heeft Arno Bonte van Groenlinks Rotterdam De Gouden Schopmet overgrote meerderheid gewonnen. Zijn werk voor het toegankelijk maken van accomodaties, infrastructuur, woningen binnen de Rotterdamse gemeenteraad is onuitputtelijk. Met trots heeft het bestuur van Stichting Gdag op 12 januari jongstleden dan ook De Gouden Schop aan Arno Bonteoverhandigd.

2008 – Joop Bijl
Sport en Recreatie Rotterdam

Joop Bijl heeft, Sport en Recreatie Rotterdam heeft er voor gezorgd dat gehandicapten in Rotterdam vanaf 1 januari 2009 gratis konden zwemmen in Zwembad West Rotterdam en hij heeft er voor gezorgd dat Zwembad Charlois op 3 december 2008 gratis tot onze beschikking werd gesteld om de allereerste Nationale Wereldgehandicaptendag te organiseren.

7 antwoorden

 1. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

 3. Buy Guns online schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

 4. additional hints schreef:

  … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

 5. see it here schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

 6. cabana tent schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop-2/ […]

Reacties zijn gesloten.