Gouden Schop

42e UN - International Day Of Persons With Disabilities

Elk jaar reiken wij aan een burger, instelling, bedrijf, politicus die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor gehandicaptenbeleid De Gouden Schop uit. In 2012 en 2013 niet omdat wij door gebrek aan sponsoren naast de Regionale evenementen de Nationale Wereld Gehandicapten Dag niet konden organiseren. 

Wie wil jij voor 2015 nomineren.

2015 – Theo van Mullekom
Dit jaar gaat de Gouden Schop naar Theo van Mullekom. Theo kreeg 10 jaar geleden een beroerte en besefte toen wat het is om gehandicapt te zijjn. Hij herstelde en organiseert jaarlijks het Verwen Event. Het jaarlijkse Verwen Weekend is bedoeld om ouders van gezinnen met een kind met een beperking te ontlasten. Daartoe wordt heel gezin uit Zuid-Oost Brabant of Midden Limburg uitgenodigd om een weekend geheel kosteloos door te brengen op recreatiepark Prinsenmeer van de Oostappengroep te Asten. Ze overnachten daar in een luxe chalet of in een ruime stacaravan. Theo van Mullekom is ook oprichter van Helmond Aktief. Helmond Aktief staat voor sociale politiek waarbij het individu niet uit het oog verloren wordt. Helmond Aktief komt op voor het welzijn van alle Helmonders en in het bijzonder voor hen die een steuntje in de rug nodig hebben. Prive heeft hij ook diverse acties georganiseerd voor Revalidatie Centrum Blixembosch.

cropped-facebook-banner-wereld-gehandicapten-dag-2015.jpg2014 – Joke Bosman
De sportinstuif is opgericht in april 1976, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking uit de Achterhoek en de Liemers. De eerste sportinstuif werd georganiseerd door een werkgroep, die later omgezet is in een stichtingsvorm. Joke Bosman is al sinds oprichting vrijwilliger en sinds september 1978 is zij ook als bestuurslid actief voor deze stichting. De sporters komen uit 7 gemeenten, t.w. Bronckhorst, Doetinchem, Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Warnsveld en Zevenaar. Vooral ook het internationale karakter waarbij Duitse sporters met een verstandelijke beperking uit Emmerich en Rees sinds 1991 bij de sportinstuif welkom zijn sprak ons enorm aan.

2013 – Niemand genomineerd
2012 – Niemand genomineerd

2011 – Frank Schoondermark
In 2010 heeft Frank Schoondermark burgers, politici, journalisten, etc in Alkmaar en omstreken gemobiliseerd voor een rolstoeltennis clinic. Door het slechte weer was de opkomst laag. Toch liet Frank het daar niet bij zitten. Zo organiseerde hij in 2011 wederom een rolstoeltennis clinic met nu Ronald Vink (nummer 6 van de wereld). Vanwege zijn volharding en zijn inzet voor rolstoel tennis in Noord Holland heeft Frank Schoondermark de Gouden Schop meer dan verdient.

2010 – Marsha Brink
In 2010 heeft Marsha Brink zich in Amsterdam e.o. hard gemaakt voor de 3e Nationale Wereldgehandicaptendag. Ondanks haar inzet hebben wij de 3e Nationale Wereldgehandicaptendag in Amsterdam moeten cancellen vanwege gebrek aan geld. Desalniettemin willen wij Marscha Brink met de Gouden Schop belonen voor al het werk dat zij voor gehandicapten in 2010 heeft verricht. Zie ook hier het Wereldgehandicaptendag interview 2010 met Erik Van Loon en Marsh Brink in de Prins Willem Alexander Manege.

2009 – Arno Bonte

In 2009 heeft Arno Bonte van Groenlinks Rotterdam De Gouden Schopmet overgrote meerderheid gewonnen. Zijn werk voor het toegankelijk maken van accomodaties, infrastructuur, woningen binnen de Rotterdamse gemeenteraad is onuitputtelijk. Met trots heeft het bestuur van Stichting Gdag op 12 januari jongstleden dan ook De Gouden Schop aan Arno Bonte overhandigd.

 

2008 – Joop Bijl

Joop Bijl heeft, Sport en Recreatie Rotterdam heeft er voor gezorgd dat gehandicapten in Rotterdam vanaf 1 januari 2009 gratis konden zwemmen in Zwembad West Rotterdam en hij heeft er voor gezorgd dat Zwembad Charlois op 3 december 2008 gratis tot onze beschikking werd gesteld om de allereerste Nationale Wereldgehandicaptendag te organiseren.

 

4 antwoorden

 1. beer789 schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop/ […]

 2. 웹툰 사이트 schreef:

  … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop/ […]

 4. … [Trackback]

  […] There you will find 71277 additional Information on that Topic: wereldgehandicaptendag.nl/gouden-schop/ […]

Reacties zijn gesloten.